Stichting Compassion


HOPE sponsort twee kinderen via Stichting Compassion. Deze stichting richt zich op kinderen die in armoede leven. Zij helpen hen in hun geestelijke, fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.

Katsy Mendoza

Van één meisje ben ik (Angelique) de contactpersoon. Een paar keer per jaar schrijf ik brieven met haar. Haar naam is: Katsy Pamela Reyes Mendoza. Ze is 4 jaar en woont in Nicaraqua bij haar vader, moeder en broertje. Haar taak in het gezin is boodschappen doen.

Naast dat Katsy naar de basisschool gaat, neemt ze ook deel aan een Compassion-programma in haar kerk. Hier leert ze veel over God en de bijbel waar ze heel enthousiast over is. Haar favoriete Bijbelverhaal is Noach in de ark.

Door onze ondersteuning kan ze zich goed ontwikkelen; lichamelijk, maar ook mentaal. Ze krijgt medische zorg, onderwijsbegeleiding, uitstapjes en voedzame maaltijden. Ook voor de ouders zijn er soms educatieve seminars waar ze deel aan kunnen nemen.Moises Gonzalez

Moises is geboren op 2 oktober 2002. Hij woont net als Katsy ons andere sponsorkindje in hetzelfde dorp in Nicaragua. Moises woont samen met zijn oudere broer, zus en moeder. Hij is gek op jongens spelletjes, zoals met autootjes spelen, voetballen en knikkeren. Hij gaat naar school en naar activiteiten die worden georganiseerd in zijn kerk waar hij samen met zijn moeder naar toe gaat. Moisesâ?? favoriete verhaal uit de Bijbel is het verhaal van Noah en de ark. Op school gaat het goed met Moises. Hij houdt heel erg van tekenen. Dat zien wij ook elke keer terug wanneer we een brief krijgen. Hij maakt er namelijk altijd een mooie tekening bij.

Als gezin bidden
wij elke avond voor Moises. Dat zijn leven vol mag zijn van liefde en bescherming van zijn Hemelse Vader. Wij als gemente hebben hem een kans op een betere toekomst gegeven door hem te sponsoren. Ook onze gebeden heeft Moises nodig. Denk daarom aan Moises en Katsy in jullie gebeden.


 TOP